01. 05. 2016 - 17:22
Menez spasio Milan novog debakla, Sassuolo ostao u trci za Evropu
907
Shares
Menez spasio Milan novog debakla, Sassuolo ostao u trci za Evropu

SERIE A

Menez spasio Milan novog debakla, Sassuolo ostao u trci za Evropu

01. 05. 2016 - 17:22
0
Shares

Fudbaleri Milana opet su razočarali, dok su Sassuolo i Palermo ostvarili važne pobjede u 36. kolu Serije A.

"Rossoneri" su bili na korak od sramotnog poraza od "davljenika" Frosinonea na San Siru, ali su u finišu izborili remi sa 3:3.

Sassuolo je minimalnim rezultatom nadigrao posljednjeplasiranu Veronu i stigao na pet bodova od pozicije koja vodi u Ligu Evrope, dok je Palermo sa 2:0 protiv Sampdorije izašao iz zone ispadanja. Empoli i Bologna su igrali bez golova.

Frosinone je u Milanu tražio bodove za spas, fantastično je počeo i stekao dva gola prednosti na poluvremenu, pogocima Paganinija i Kragla. 

Nakon što je Mario Balotelli promašio penal u 48. minuti, Carlos Bacca ipak 120 sekundi kasnije smanjuje rezultat, ali već u 55. Dionisi vraća goste na dva gola razlike. 

Međutim, Milan je izbjegao novi debakl pod vodstvom Cristiana Brocchija, rezervisti Luca Antonelli i Jeremy Menez su u posljednjih 15 minuta donijeli bod, a junak je bio Francuz golom u 92. minuti za 3:3. 

Sassuolo je ostao u igri za plasman u Evropu. Pogotkom Pellegrinija pola sata prije kraja meča sa otpisanom Veronom stigao je do tri boda kojim je preskočio Milan i stigao do šeste pozicije. 

Serie A, 36. kolo:

Milan – Frosinone 3:3
Palermo – Sampdoria 2:0
Sassuolo – Verona 1:0
Juventus – Carpi 2:0 
Empoli - Bologna 0:0 

Učitaj još novosti