27. 05. 2016 - 11:53
Deschamps tuži Cantonu zbog optužbi za rasizam
907
Shares
Deschamps tuži Cantonu zbog optužbi za rasizam

SPISAK IGRAČA ZA EURO

Deschamps tuži Cantonu zbog optužbi za rasizam

27. 05. 2016 - 11:53
0
Shares

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps rekao je da će tužiti Erica Cantonu zbog tvrdnji legende Manchester Uniteda da je rasist.

Cantona je rekao da vjeruje da je Deschamps izostavio Hatema Ben Arfu i Karima Benzemu sa spiska igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo zbog njihove etničke pripadnosti.

"Benzema je veliki igrač, Ben Arfa je veliki igrač, ali Deschamps je pravo francusko prezime. Možda je on jedini u Francuskoj koji ima pravo francusko prezime. Znate, niko u njegovoj porodici se nije miješao s bilo kim... Baš kao mormoni u Americi", rekao je Cantona za Guardian. 

Na pitanje da li on to sugeriše da je Deschamps rasist, Cantona je odgovorio: 

"Možda nije, a možda i jeste. Zašto da ne? Jedno je sigurno – Benzema i Ben Arfa su dva najbolja francuska fudbalera i neće igrati na Evropskom prvenstvu. I sigurno je da su Benzema i Ben Arfa porijeklom sa sjevera Afrike, tako da je debata otvorena". 

Deschamps nije želio za Guardian komentarisati spornu izjavu, ali je danas L'Equipe objavio da neće sjediti skrštenih ruku. 

On je naložio svom advokatu da preduzme zakonske mjere protiv Cantone. 

"Pokrenut ću postupak pred građanskim i krivičnim sudom zbog komentara koji narušavaju integritet gospodina Deschampsa", rekao je advokat Carlos Brusa.

(Beta)

Učitaj još novosti