20. 08. 2016 - 08:36
Nevjerica u zemlji 'kengura': Srbijanci su s nama obrisali parket!
907
Shares
Nevjerica u zemlji 'kengura': Srbijanci su s nama obrisali parket!

NAKON UVJERLJIVOG PORAZA

Nevjerica u zemlji 'kengura': Srbijanci su s nama obrisali parket!

20. 08. 2016 - 08:36
0
Shares

“Kenguri” nisu imali šanse protiv sjajne Srbije! Način na koji su “orlovi” pregazili Australiju potpuno je šokirao sve u ovoj zemlji.

Igrali su sjajno tokom cijelog turnira, a onda su doživjeli pravi šamar. Nikome u Australiji nije jasno šta se dogodilo... Legenda košarke u ovoj zemlji Endrju Gejz bio je potpuno iskren poslije bolnog poraza.

- Srbija je odigrala doktorski! Oni su ekipa visokog kvaliteta, podizali su formu tokom turnira i potpuno su neutralisali naš tim - jasan je Gejz.

Nekada sjajnom asu je bilo teško pronaći riječi.

- Nema riječi da se opiše ovako nešto... Šteta, bolji smo od prikazanog. To je sport. Dešavaju se loši dani. Lopta nije htjela da prođe kroz obruč, a preko puta je bio talentovan ali i surov protivnik - rekao Gejz.

Mediji u Australiji nisu mogli shvatiti tako bolan poraz.

- Naša ekipa je počišćena s terena. Obrisali su parket s nama, u najgorem izdanju na Igrama nismo mogli da pogodimo ništa, a lopta je završavala suviše lako u rukama rivala - piše “News.com.au”.

Ni kolege iz “Heralda” nisu mogle objasniti poraz:

“Prije samo devet dana pobijedili smo s 15 poena razlike, sada je ovo bio panični haos ljudi u istim dresovima”, poručili su iz “Heralda”, prenosi "Blic".

Poraz od Srbije baš je zabolio “kengure”... Ne preostaje im ništa drugo nego da se spreme za meč za treće mjesto protiv Španije.

Učitaj još novosti