07. 10. 2016 - 18:27
Ponuda koja se ne odbija: Iznenađujući transfer Mandžukića će...
907
Shares
Ponuda koja se ne odbija: Iznenađujući transfer Mandžukića će učiniti najplaćenijim Hrvatom

GAZZETTA DELLO SPORT

Ponuda koja se ne odbija: Iznenađujući transfer Mandžukića će učiniti najplaćenijim Hrvatom

07. 10. 2016 - 18:27
0
Shares

Mario Mandžukić s tri pogotka predvodio je sinoć Hrvatsku do uvjerljivog trijumfa protiv Kosova u kvalifikacijama za SP.

"Gazzetta dello Sport" i brojni drugi italijanski mediji tvrde da će hrvatski reprezentativac već tokom tijekom prijelaznog roka u januaru biti zatrpan ponudama iz Kine.

Dolaskom Gonzala Higuaina u Torino, Mandžukić je pao u drugi plan i ove sezone još nije postigao pogodak u crno-bijelom dresu.

Njegova golgeterska kriza je potaknula brojne medijske špekulacije, pa se tako nagađalo o interesu PSG-a i Arsenala, a sada je u prvom planu zanimanje Shandong Lunenga i Shanghai Shenhua.

Kinezi su poznati po tome da evropske zvijezde u svoje klubove mame izuzetno visokim platama, te bi se lako moglo desiti da bivši napadač Dinama, Wolfsburga i Bayerna postane hrvatski rekorder.

Naime, najplaćeniji hrvatski fudbaler je trenutno Sammir, koji u Kini zarađuje oko 6 miliona eura, Luka Modrić zarađuje 5,5 miliona, a ako preseli u Kinu, za očekivati je da bi ih Mandžukić pretekao na listi.

Učitaj još novosti