07. 10. 2016 - 19:21
Šeici stvaraju 'atomski City': Pepu na raspolaganju čak 170...
907
Shares
Šeici stvaraju 'atomski City': Pepu na raspolaganju čak 170 miliona eura za januar

ŽELE TRI SJAJNA FUDBALERA

Šeici stvaraju 'atomski City': Pepu na raspolaganju čak 170 miliona eura za januar

07. 10. 2016 - 19:21
0
Shares

Manchester City je ovog ljeta potrošio 213 miliona eura na pojačanja, a u zimskom prijelaznom roku će prema izvještajima s Otoka Pep Guardiola na raspolaganju imati također veoma značajna sredstva.

Sezona bi se, barem do sada, za Građane mogla okarakterisati kao fantastična u Premiershipu, gdje su vodeći, a u posljednjem kolu doživjeli su neugodan poraz od Tottenhama (0:2).

Također su kiksali i u Ligi prvaka (3:3 koc Celtica), ali čelnici su itekako zadovoljni radom španskog stručnjaka.

Zato su mu odlučili i ispuniti zimske želje, a to znači da bi već u januaru mogli utrošiti oko 170 miliona eura.

Tu je prije svega Leonardo Bonucci, stoper Juventusa kojeg je Guardiola silno želio dovesti ovog ljeta. Ipak, Bonucci je odabrao ostanak u redovima Stare dame, a sada bi City trebao ponuditi čak 66 miliona eura. Problem je što sjajnog defanzivca želi i sunarodnjak Antonio Conte.

Pored njega, na Pepovoj listi želja je sjajni Hector Bellerin, kojeg će se izuzetno teško odreći Arsenal. Navodno su Građani za bivšeg omladinca Barcelone već spremili oko 44 miliona eura.

Treći na listi je napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang. Za njega je City 'pripremio' 55 miliona eura, a on im je itekako potreban jer je Guardiola ostao samo na Sergiju Agueru i Kelechi Iheanachu.

S ova tri igrača City bi zaista bio pretendent za naslov bez dileme, samo je pitanje da li će uspjeti u svojim namjerama. Ipak, zovu šeikovih miliona teško je odoljeti.

 

 

Učitaj još novosti