14. 10. 2016 - 19:33
Kako je Diego Armando Maradona nahvalio Luku Modrića
907
Shares
Kako je Diego Armando Maradona nahvalio Luku Modrića

LEGENDARNI ARGENTINAC

Kako je Diego Armando Maradona nahvalio Luku Modrića

Index.hr
14. 10. 2016 - 19:33
0
Shares

Diego Armando Maradona, po mnogima najbolji nogometaš u povijesti, i u poznim godinama igra nogomet s najvećim zvijezdama, a ovih je dana opet u centru pažnje zbog humanitarne utakmice u Rimu gdje je zaigrao uz Francesca Tottija, Ronaldinha i druge ikone ovog sporta. Maradona je tom prilikom popričao i s novinarima, a za španjolsku "Marcu" prokomentirao je neka od najvažijih nogometnih imena današnjice i posebno izdvojio jednog hrvatskog reprezentativca.

Na pitanje tko je najvažniji igrač Reala, pored Cristiana Ronalda, Maradona je rekao: "Modrić! On je vrhunski igrač. Nizak je, ali savršen za držanje i kontrolu lopte. Igra sjajno u oba smjera, ima odlična dodavanja i osobnost".

Gareth Bale? "Veliki igrač, za sada. Tko zna što će biti. Kada za vas plate 100 milijuna eura, morate igrati da to opravdate. Ista je situacija s Pogbom, obojica imaju taj problem. Po meni, Bale nije opravdao toliku cijenu".

Čovjek čiju je karijeru i mirovinu obilježilo vječno pitanje, Pele ili Maradona, prokomentirao je i današnje rivalstvo Cristiana Ronalda i Lea Messija.

"Njih dvojica su superiorniji u odnosu na ostale igrače. Cristiano me oduševljava jer daje cijelog sebe u svakoj utakmici. Messi je fenomen i ne mora biti prvak svijeta s Argentinom da bi bio najveći", rekao je Maradona, a dvojcu je pridodao još jednog majstora: "Više to nije trka samo dva, već tri konja. Pazite se Neymara! Nakon Rivalda, Ronaldinha i Kake, imaju Neymara kojeg je užitak gledati. Dobije 200 udarca, ali i dalje napada i napada".

Guardiola ili Cruyff? "Guardiola je sjajan, ali ne vjerujem u priču da je on izmislio tiki-taku. Dobro poznajem nogomet i za nju je zaslužan Cruyff, on je bio pionir". 

Bivši izbornik Argentine otkrio je i da bi volio opet raditi kao trener, ali: "U nogometu ima toliko mafije da ne želim raditi bilo koji posao. Neki menadžeri vam mogu srediti posao u bilo kojem klubu na svijetu ako dovoljno platite". Dodaje da s promjenama na čelu FIFA-e očekuje da se riješi i problem korupcije: "Razgovarao sam s Bobanom, Trezeguetom i drugima, imaju istu želju, izbaciti korupciju i mafiju iz nogometa".

Učitaj još novosti