29. 10. 2016 - 11:22
Wenger u problemima: Veliko pojačanje dva mjeseca van terena,...
907
Shares
Wenger u problemima: Veliko pojačanje dva mjeseca van terena, povrede kroje tim

PRED DUEL SA SUNDERLANDOM

Wenger u problemima: Veliko pojačanje dva mjeseca van terena, povrede kroje tim

29. 10. 2016 - 11:22
0
Shares

Fudbaler Arsenala Lucas Perez odsustvovaće do dva mjeseca zbog povrede članka, ali je zato Aaron Ramsey oporavljen i spreman da zaigra, rekao je trener ekipe Arsene Wenger.

Arsenal danas igra u gostima protiv fenješara Sunderlenda, a u tim se vraća Velšanin koji je pauzirao od prvog kola.

Lucas je ljetos došao iz Deportiva kao veliko pojačanje, ali neće moći igrati zbog povrede koju je zadobio u utakmici Liga kupa protiv Readinga.

Wenger je procijenio da će napadač pauzirati šest do osam sedmica i rekao da je neizvjestan nastup Santija Cazorle, Thea Walcotta i Nacha Monreala.

"Vrlo je frustrirajuće to. Vrijedno je radio da bi došao ovdje i sada je potpuno slomljen. Ta povreda je došla niotkuda i glupa je - namjerno je šutnut. Slično faulu Granita Xhake nad fudbalerom Swanseaja, samo bez crvenog kartona. Mada, crveni karton ne bi pomogao Lucasu. Bilo je nepotrebno, ali mislim da više nervira reakcija igrača jer nije imao šanse da dođe do lopte, ali morate to da prihvatite. Ponekad se izvučete s takvim faulovima, a ponekad se dobije teška povreda", rekao je Francuz novinarima u Londonu.

Wenger je istakao da će biti oprezan s Ramseyjem, koji je propustio 13 utakmica zbog povrede tetive, dok je Walcott neizvjestan zbog manjeg problema s tetivom. Monreal ima problem s grčenjem mišića.

Xhaka je i dalje suspendovan, a Cazorla je "rovit" i propustio je prošlosedmični duel s Middlsbroughom. Wenger je rekao da njegovi spremni igrači moraju da nauče da se bore bez tog Španca.

"Ljudi su govorili da Santi nije igrao protiv Boroa, ali da smo dovoljno kvalitetni da pobedimo i to je ono za šta treba da pronađemo rješenja, čak i kad Santi nije tu, bez obzira koliko je važan", rekao je Wenger.

Susret Sunderland - Arsenal počinje u 13:30 sati.

 

Učitaj još novosti