27. 04. 2017 - 17:58
VETERANI DINAMA POSJETILI TUZLU: Odata počast Ismetu Hadžiću,...
907
Shares
VETERANI DINAMA POSJETILI TUZLU: Odata počast Ismetu Hadžiću, legendi Masimira

Legenda nije zaboravljena

VETERANI DINAMA POSJETILI TUZLU: Odata počast Ismetu Hadžiću, legendi Masimira

27. 04. 2017 - 17:58
0
Shares

Veterani zagrebačkog Dinama danas bi trebali odigrati humanitarnu i revijalnu utakmicu u Srebreniku, no prije tog događaja iskoristili su priliku da obiđu mjesto na kome je ukopan jedan od najomiljenijih fudbalera u istorji Modrih.

Zagrepčani su posjetili mezar i odali počast Ismetu Hadžiću, legendarnom fudbaleru Dinama koji je preminuo 14. jula 2015. godine u 62. godini.

Delegaciju Modrih u sastavu: Mario Jozić, Ivica Antolić, Željko Hohnjec, Hrvoje Štrok, Edin Mujčin, Igor Cvitanović, Dalibor Poldrugač, Mario Lučić, Fahrija Dautbegović, Enes Mešanović, Robert Botunac, Franjo Lukačević i Zlatan Arnautović prisjetili su se popularnog Hadžije koji je u Dinamu ostavio nemjerljiv trag.

Podsjetimo, Ismet Hadžić je ponikao u Slobodi, ali je u Dinamo stigao 1980. godine te je u šest sezona provedenih u Maksimiru odigrao 145 službenih utakmica za “Modre”. S njima je 1982. godine osvojio naslov prvaka bivše države, prvi nakon 24 godine, a 1983. godine i Kup Jugoslavije.

Nakon inozemne karijere, posljednjih je godina bio trener u Nogometnoj školi Dinamo, kao i trener veteranske momčadi Dinama.

Između 1979. i 1983. godine pet puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije.

 

 

Učitaj još novosti