21. 01. 2024 - 12:54
BOMBA!!! U Real Madridu presjekli i prave neočekivan transfer...
907
Shares
BOMBA!!! U Real Madridu presjekli i prave neočekivan transfer - Carlo Ancelotti će biti na mukama

BOMBA!!! U Real Madridu presjekli i prave neočekivan transfer - Carlo Ancelotti će biti na mukama

21. 01. 2024 - 12:54
0
Shares

Izgleda da prijelazni rok za Real Madrid nije završen. Međutim, koliko god Real bio najveći klub u historiji fudbala i on se okreće nekim jeftinijim opcijama.

Real Madrid nastoji ove zime da dovede još neke igrače. Najveći problem, a naročito zbog povreda je posljednja linija tima.

S tim u vezi, Los Blancosi traže desnog beka. U tom kontekstu, gledaju u pravcu Italije.

Dani Carvajal suočio se s određenim problemima kada su povrede u pitanju. Također, ima 32 godine i u Realu već razmišljaju o njegovoj zamjeni.

Tim sa Santiago Bernabeua prvobitno je htio da dovede 23-godišnjeg Jeremieja Frimponga iz Bayer Leverkusena. No, čini se da je ovaj fudbaler za njih preskupa opcija.

Real Madrid i Inter sklapaju posao

Kako Bayer Leverkusen traži previše para za ugovor Frimponga, čelnici Real Madrida se okreću Italiji.

Naime, kako prenosi Fichajes, Real Madrid želi iskoristiti lošu finansijsku situaciju u Interu. Namjera im je u svoje redove da dovede Denzela Dumfriesa.

Za 27-godišnjaka je Real Madrid spreman platiti iznos od 50 miliona eura. To je iznos koji bi Inter vrlo vjerovatno prihvatio.

Tako bi Inter i dosta zaradio na Dumfriesu. Podsjetimo, on je 2021. godine u ovaj klub stigao iz PSV-a za 14 miliona eura.

Osim što je strašan bek, Dumfries itekako pomaže i u napadu. Na 114 nastupa za Inter postigao je devet golova i podijelio 18 asistencija.

Ugovor s Interom ima do ljeta 2025. godine, odnosno još godinu i po. I to je jedan od razloga zbog kojih bi Inter vrlo vjerovatno pristao na transfer, no sačekajmo.

Ako ga dovedu nema sumnje da će Carlo Ancelotti biti na mukama. Kada budu tu i Dumfries i Carvajal biti će jako teško jednom reći da mora na klupu. 

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti