24. 03. 2024 - 10:45
Modrić na reprezentativnom okupljanju suočen s pitanjima o...
907
Shares
Modrić na reprezentativnom okupljanju suočen s pitanjima o budućnosti:

Modrić na reprezentativnom okupljanju suočen s pitanjima o budućnosti: "Potpisat ću..."

24. 03. 2024 - 10:45
0
Shares

Luku Modrića u Madridu svi obožavaju i to nije nikakva tajna, ali njegova budućnost i dalje visi u zraku i još uvijek nije jasno šta planira uraditi na kraju sezone.

Za samo nekoliko mjeseci hrvatski reprezentativac postat će slobodan igrač, pošto još nije definisan njegov status u Madridu. Igrač je to kakvog će Real teško ponovo imati, ali godine čine svoje i Carlo Ancelotti ga je ove sezone dosta gurao u drugi plan, ubacivavši ga sa klupe, no i to je bilo dovoljno iskusnom fudbaleru da pokaže svoju genijalnost na terenu.

Sjetite se samo gola protiv Seville za pobjedu i nekih fantastičnih poteza i asistencija s kojima je činio Real svojim prisustvom mnogo opasnijim i kvalitetnijim timom na terenu.

Kada se vratio u Hrvatsku na okupljanje reprezentacije, mnogi hrvatski saigrači su ga naravno pitali šta će biti dalje, šta je odlučio, da li namjerava ostati u Madridu ili negdje otići, a Zadranin im je, barem tako piše madridski portal Defensacentral.com, iskreno odgovorio:

"Potpisujem kad budem sto posto siguran u to. Želim znati da radim pravu stvar, pričekat ću još malo".

Postoje sumnje u to hoće li mu Real Madrid ponuditi novi ugovor ili će mu ovaj put, kako se pisalo, nuditi određenu ulogu u timu, ali izvan terena, dok bi Luka volio još neko vrijeme provesti na terenu.

Modrić koji ima 38 godina nema ništa protiv da ostane u voljenom timu i to je u više navrata izjavio ranije ove sezone, ali svjestan je i da klub pokušava napraviti smjenu generacije, da je cilj promovisati mlađe igrače i graditi veliku budućnost. Ako bude potrebe, Luka će otići, a onda će razmatrati ponude iz MLS-a i Saudijske Arabije, a navodi se da je Hrvat mnogo bliže Americi neko Bliskom istoku.

Kao velikom navijaču Reala, želja mu je da klub donosi najbolje odluke, čak i ako budu na njegovu štetu. Stoga je bez problema pristao da igra kao rezerva, čak i da ne igra, a klub će mu naravno prirediti veliku ceremoniju oproštaja kada za to dođe vrijeme.

On je juče kao kapiten predvodio Hrvatsku na putu do pobjede protiv Tunisa nakon penala u prijateljskom meču u sklopu turnira u Kairu, pa sada Vatrenima slijedi okršaj s domaćinom Egiptom i Luka se opet očekuje od prve minute.

Carlo Ancelotti se nada da će zdrav doći u Madrid jer je itekako potreban u završnici sezone, naročito u mečevima nokaut faze Lige prvaka protiv Manchester Cityja jer i sada, s 38, igra bolje nego neki najbolji fudbaleri današnjice u svojim ranim 20-im godinama i samo jedan pravi Lukin potez može da odluči pobjednika i to svi jako dobro znaju i zato je tako teško i Perezu i svima da mu samo kažu zbogom, prenosi Sportsport

Učitaj još novosti