09. 04. 2024 - 18:02
SLIJEDE OGROMNE PROMJENE: Bayernova lista petorice...
907
Shares
SLIJEDE OGROMNE PROMJENE: Bayernova lista petorice nedodirljivih je šokantna!

SLIJEDE OGROMNE PROMJENE: Bayernova lista petorice nedodirljivih je šokantna!

09. 04. 2024 - 18:02
0
Shares

Jamal Musiala je uz Floriana Wirtza najveća nada njemačkog fudbala i Bayern ga je se spreman odreći što bi definitivno bio sulud potez najtrofejnijeg njemačkog kluba pošto je lista od petorice nedodirljivih šokantna.
Bayern igra najlošiju sezonu u posljednjih deset godina. Promjene u igračkom kadru su neminovnost i praktično svi igrači osim petorice su na prodaju.

Ono što predstavlja najveće iznenađenje je to što među nedodirljivim nije Musiala, dečko oko kojeg se trebala graditi budućnost Bayerna.

Ako je vjerovati L'Equipeu Aleksandar Pavlović te Harry Kane, Manuel Neuer i Thomas Muller nisu na prodaju. A najveće iznenađenje je svakako Mathys Tel.
Zanimljivo da mladi Francuz uopšte nije starter kod Thomasa Tuchela, a prošle sezone je bivši fudbaler Rennesa produžio ugovor do 2029. godine.

Ove sezone je starter bio samo pet minuta, a 18-godišnjak je uspio zabiti pet golova i ostvariti četiri asistencije na ukupno 35 nastupa koliko je imao.

Francuski list navodi da su igrači Kimmich, Coman, de Ligt, Gnabry, Goretzka i Sane među prvim koji bi trebali napustiti Bayern pošto su već otpisani.

Sigurno će biti zanimljivo vidjeti kako će Bayern izgledati u novoj sezoni. Dosta stvari će sigurno zavisiti od izbora novog trenera.
Pred čelnicima Bayerna je dugo posla, ali i malo vremena, pogotovo jer se ovog ljeta održava Evropsko prvenstvo pa će najveće zvijezde Starog kontinenta biti fokusirane na fudbal.

Imali su Bavarci dosta pogrešnih poteza u posljednje dvije godine, sigurno netipično za njemačkog giganta, a eventualna prodaja Musiale bi se sigurno smatrala svojevrsnim harakirijem.

Učitaj još novosti