25. 04. 2024 - 21:02
Laporta: Barcelonini navijači morali bi biti ponosni na...
907
Shares
Laporta: Barcelonini navijači morali bi biti ponosni na trenera kojeg imaju

Laporta: Barcelonini navijači morali bi biti ponosni na trenera kojeg imaju

25. 04. 2024 - 21:02
0
Shares

Xavi je trebao napustiti Barcelonu na kraju sezone, no jučer je potvrđeno da će ipak ostati u klubu, a danas je o svemu govorio i predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Prema pisanju Mundo Deportiva, ključan faktor za Xavijevu promjenu odluke bila je podrška igrača.

"Ogromna podrška igrača bila je ključna za Xavijev ostanak. Od samog početka, mnogi su igrači posjećivali Xavija u njegovom uredu i pokušavali ga nagovoriti da ostane", navodi se u članku katalonskog lista.

Xavi je preuzeo Barcelonu u novembru 2021. godine, a njegov trenerski ugovor traje do kraja juna 2025. godine. Podsjetimo, Barcelona je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a, dok za vodećim Real Madridom u La Ligi zaostaje 11 bodova šest kola prije kraja sezone. Što se tiče Kupa kralja, Barcelona se oprostila od borbe za trofej nakon teškog poraza od Athletic Bilbaa u četvrtfinalu rezultatom 4:2.

Iako je ova sezona završena, Xavi odmah kreće u pripreme za sljedeću sezonu. Danas je u Barceloni održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali predsjednik Joan Laporta i Xavi. Laporta je bio posebno emotivan, pa je u jednom trenutku čak zaplakao dok je govorio o Xaviju, nakon čega ga je snažno zagrlio.

"Još jednom mi je potvrđeno ono u što sam i ranije bio čvrsto uvjeren, za trenera imamo nevjerovatnu osobu koja na sve druge prenosi "Cule" osjećaj koji svaki čovjek u Barceloni mora imati. Zrači entuzijazmom, samopouzdanjem i darežljivošću. Barcelonini navijači morali bi biti ponosni na trenera kojeg imaju", rekao je danas Laporta, prenosi sport1.ba.

Učitaj još novosti