29. 03. 2015 - 10:54
Real Madrid dovodi sjajnog igrača Bayerna
907
Shares
Real Madrid dovodi sjajnog igrača Bayerna

Transferi

Real Madrid dovodi sjajnog igrača Bayerna

29. 03. 2015 - 10:54
0
Shares

Zvijezda Bayerna David Alaba na putu je prema Santiago Bernabeuu, pišu španski mediji.

Austrijski reprezentativac ozbiljno razmišlja napustiti Bayern sljedećeg ljeta, a nova destinacija najvjerovatnije će mu biti Real Madrid. Konkurencija je velika, mnogi ga žele, ali madridski klub ipak je prvi izbor Alabe, njegova oca i ujedno menadžera, ističe madridska Marca.

Emisari Reala i Alabin otac George, u Njemačkoj i Austriji poznati DJ i zabavljač, a odnedavno i glavni menadžer svog sina, prije dvije sedmice sastali su se u Beču gdje su pretresli mogućnosti eventualnog transfera. Navodno su odjeci sa sastanka pozitivni za Real te su ostavljena otvorena vrata za veliki transfer.

Alaba je došao u Bayern sa 16 godina, a 2013. potpisao je ugovor koji mu ističe 2018., no više mu se ne ostaje u njemačkog divu i želi promijeniti sredinu.

I Alaba i Real su svjesni da Bayern i Pep Gauardiola neće tako lako pustiti jednog od svojih ključnih igrača pa traže izlaznu strategiju. Koliko god Bavarci bili čvrsti u namjeri da ga zadrže, teško će to uspjeti ako igrač na to ne pristane. To pokazuje istorija sličnih slučajeva. Kada igrač želi napustiti klub, obično se to i dogodi.

Učitaj još novosti