16. 05. 2015 - 21:10
Kraj legendarne "osmice" Anfielda: Ovako je glasio Gerrardov...
907
Shares
Kraj legendarne

Bojao sam se ovog trenutka!

Kraj legendarne "osmice" Anfielda: Ovako je glasio Gerrardov oproštajni govor

K. D.
16. 05. 2015 - 21:10
0
Shares

Nažalost, dame i gospodo, sve dobre stvari imaju kraj; najavio je službeni spiker na Anfieldu nakon čega je na teren zajedno s tri kćerke uz veliki pljesak tribina ušetao Steven Gerrard kako bi održao oproštajni govor.

"Čudan osjećaj. Bojao sam se ovog trenutka i potpuno sam slomljen jer više neću igrati pred ovim navijačima"; započeo je kapiten na odlasku govor pa nastavio:

"Moje posljednje hvala ovim navijačima koji se ističu više od ostalih", dodao je, nakon čega se s Kopa čula pjesma posvećena njemu.

"Klub je u dobrim rukama, imamo odlične vlasnike i fantastičnog trenera u Brendanu. Ova ekipa ima nevjerojatan potencijal. Siguran sam da će u narednim sedmicama stići i neka pojačanja. Ali gledajući prema svlačionici, ove igrače volim do smrti. Želim im puno uspjeha u budućnosti."

"Želim se zahvaliti svima u klubu koji su mi pomagali tokom posljednjih 17 godina, od vrha do dna. Želim se zahvaliti cijelom osoblju koje mi je pomagalo, svim bivšim igračima s kojima sam igrao", rekao je Gerrard, malo zastao pa nastavio:

"Ali najviše od svega, želim se zahvaliti navijačima. Oni su posebni. Igrao sam pred mnogim navijačima na svijetu, ali vi ste najbolji"; zaključio je legendarni kapiten redsa nakon čega je krenula nova pjesma s Anfielda, a on je krenuo podijeliti autograme pa prema svlačionici.

Posljednji put na svom Anfieldu...

Učitaj još novosti