22. 05. 2015 - 22:35
Da li je moguće: Guardiola odbio Barcelonin poziv!
907
Shares
Da li je moguće: Guardiola odbio Barcelonin poziv!

Neće doći na finale LP

Da li je moguće: Guardiola odbio Barcelonin poziv!

K. D.
22. 05. 2015 - 22:35
0
Shares

Trener Bayerna Pep Guardiola odbio je poziv Barcelone da prisustvuje finalu Lige prvaka protiv Juventusa u Berlinu 6. juna.

"Neću prihvatiti taj poziv, ostaću ovdje", rekao je trener Bayerna koji je izgubio u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone ukupnim rezultatom 5:3.

Barcelona je ranije saopštila da je poslala poziv za finalnu utakmicu na adresu svojih bivših trenera među kojima je i Guardiola.

Guardiola je bio trener Barcelone od 2008. do 2012, kada su Katalonci osvojili 14 trofeja, među kojima dvije Lige prvaka. 

Španski stručnjak je na konferenciji za medije uoči posljednje utakmice sezone protiv Mainza u subotu odbacio optužbe da je "izobličio" Bundesligu, s nekoliko iznenađujućih poraza, pošto je prethodno osigurao titulu prvaka, prenosi B92.

"Ljudi u Njemačkoj mnogo pričaju, Treba ipak, da imaju malo više respekta prema šampionu Njemačke i njegovim igračima", rekao je Guardiola. 

Posljednji poraz Bayerna od 2:1 protiv Freiburga bio je inicijalna kapisla za kritike upućene Guardioli. 

"Mi smo naš posao završili. Ostali klubovi nas ne zanimaju. Kada imate na raspolaganju samo 13, 14 igrača svakako da ne možete igrati stalno istim intenzitetom", rekao je Guardiola i podsjetio da je u porazu protiv Augsburga njegova ekipa veći dio utakmice igrala sa deset fudbalera. 

Bayern u subotu završava sezonu u utakmici kod kuće protiv Mainza, poslije čega će proslaviti ranije osvojenu titulu . 

"Želim da naši navijači mogu mirno da proslave titulu", rekao je Guardiola, koji očekuje da pobjedom završi sezonu.

Učitaj još novosti