25. 05. 2015 - 16:26
Dani Alves se obratio o ostanku u Barceloni: Ovo se mnogima...
907
Shares
Dani Alves se obratio o ostanku u Barceloni: Ovo se mnogima neće svidjeti

"NISAM JOŠ ODLUČIO"

Dani Alves se obratio o ostanku u Barceloni: Ovo se mnogima neće svidjeti

25. 05. 2015 - 16:26
0
Shares

Barcelonin desni bek Dani Alves 'otvorio' je dušu. Brazilac je ljutit na čelnike Barce i skoro sigurno neće ostati u klubu. Svoju će odluku obznaniti nakon finala Lige prvaka.

"U ovom trenutku nema smisla pričati o mom ostanku u klubu. A kasnije će možda biti još i lošiji trenutak", kazao je Dani Alves kad su ga upitali što ima novog oko njegovog eventualnog ostanka ili odlaska iz Barcelone.

Katalonce do kraja sezone čekaju još dvije utakmice, finale Kupa kralja (30. maja) s Athletic Bilbaom, te finale Lige prvaka (6. juna) s Juventusom. Ipak, stalno se povlači priča oko Alvesovog ostanka u klubu. Brazilac je neke ponude odbio jer misli da zaslužuje više...

"Predsjednik zna šta mora učiniti da me zadrži", kaže Alves i nastavlja:

"U ovom trenutku sam još samo 10 posto u klubu... Da se razumijemo, 200 posto sam s i uz tim, čekaju nas još dvije izuzetno važne utakmice, ali u klubu praktički više kao i da nisam."

Alves će konačnu odluku donijeti nakon finala Lige prvaka, tako će biti lakše njemu, ali i saigračima, piše Goal.

"Iskreno, nisam još ništa odlučio. Razmatram neke zanimljive ponude, ali konačnu ću odluku donijeti po završetku finala Lige prvaka."

Brazilca je najviše zasmetao odnos čelnika prema njemu i konstantno podcjenjivanje.

"Puno sam stvari istrpio proteklih godina, svakakvih sam se sra... naslušao. Dobro, samo vi pričajte i dalje. Omalovažavajte me i dalje, ali i moje strpljenje ima granica. To se posebice tiče nekih članova uprave koji su o meni svih ovih godina pričali laži. Tvrde da mislim samo na novac. Istina je da razmišljam kako unovčiti svoj talent. A činjenica je da više mogu dobiti iako odem iz Barcelone", rekao je Alves i napomenuo:

"Ponavljam, najradije bih ostao u Barceloni, ali ne pod bilo koju cijenu. I ne zbog novca. Ali mislim da sam zaslužio više poštovanja. Moja je situacija takva da mogu birati. A Barca ne može! Naime, posljednja tri mjeseca odjednom me žele zadržati jer su dobili zabranu dovođenja novih igrača. Sad sam im odjednom potreban. S trenerom Enriqueom nisam pričao, ne želim ga opterećivati jer to nije njegov problem."

Čak su neki saigrači, poput Lea Messija, stali na njegovu stranu i upozorili čelnike koliko je Alves bitan za ekipu.

"Ne želim da se trener ili saigrači petljaju u moj odnos s klubom. Hvala im, ali to su problemi s kojima se ja moram nositi. Sad samo želim igrati u oba preostala finala, uživati u fudbalu. Moju ćete konačnu odluku saznati nakon finala Lige prvaka. Moja je budućnost u mojim rukama, niko drugi ne odlučuje, samo ja..."

Učitaj još novosti