05. 02. 2016 - 16:39
Darko Stošić uoči UFC-a 22: Staring me nije impresionirao,...
907
Shares
Darko Stošić uoči UFC-a 22: Staring me nije impresionirao, očekujte novog prvaka!

STOŠIĆ UFC

Darko Stošić uoči UFC-a 22: Staring me nije impresionirao, očekujte novog prvaka!

Igor Mićić (Fightsite.com)
05. 02. 2016 - 16:39
0
Shares

U sunaslovnoj borbi FFC 22 priredbe u Ateni gledat ćemo povratak mladog i perspektivnog teškaša iz Srbije, Darka Stošića. U dvoboju s bugarskim veteranom, Emilom Zaharievom, Stošić će se 19. veljače pokušati izboriti za svoju priliku da napadne FFC-ovu teškašku titulu.

Stošić trenutno posjeduje sedam pobjeda i tek jedan poraz. U FFC-u je odradio već tri borbe i zasada nije razočarao. Sve tri pobjede ostvario je prekidima, dvaput tehničkim nokautom, a u zadnjem nastupu je konačno pokazao svoje dugogodišnje iskustvo ostvarivši svoju prvu pobjedu sumbissionom.

Bilo je to u Rijeci na prošlogodišnjem FFC-u 21. Tamo se Stošić nakon nekoliko neuspjelih dogovora konačno susreo s Ivanom Vitasovićem, no nije imao previše posla. Već u prvoj rundi srušio je protivnika na pod i primjenio te guruma zahvat na njegovoj ruci što je hrvatskog borca natjeralo na predaju meča. Osim submissiona, Stošić je u toj borbi prikazao zrelost i zaokruženost svojih MMA sposobnosti.

Na istoj priredbi svoj je naslov branio i FFC-ov teškaški prvak, Dion Staring. Stošiću je zapelo oko za pojas nizozemskog veterana koji mu nije djelovao previše impresivno. Srbina sada dijeli samo jedna pobijeda od prilike da se okruni titulom, međutim, on ne smije podcijeniti Zaharieva. Bugarski veteran ima pregršt iskustva, krupniji je i snažniji borac, te je također parteraš, što znači da da u tom segmentu Stošić neće moći savladati lako kao što je to bio slučaj s Vitasovićem.

No Stošić je mlad i talentiran borac, te ako ovoj borbi pristupi oprezno i pametno odigra svoje karte vrlo lako bi ga u narednim mjesecima mogli gledati u borbi za naslov FFC-ove teške kategorije.

Koja je najveća razlika između Stošića iz Rijeke i Stošića danas?

“Razlika je u tome što imam jedno iskustvo više i jednu pobjedu više. Ne samo da sam iskusniji borac već je to utjecalo i na moje samopouzdanje. Mislim da sam sada sigurniji u sebe što me dodatno motivira da se nastavim gurati i da ostvarim svoj maksimalni potencijal.”

Dio priprema odradili ste u zagrebačkoj podružnici ATT-a. Kakvo je bilo to iskustvo?

“Iskustvo u American Top Teamu je bilo zaista odlično. Imaju stvarno vrhunske uvjete za treniranje, a također mi je dobro došlo imati još iskusnih partera za sparing. Drago mi je što sam imao priliku vidjeti kako to sve izgleda na jednom višem nivou.”

Sparirali ste i s Igorom Pokrajcem. Iako je riječ samo o treningu, koliko je dobar UFC-ovac i čini li vam se da biste se tehnički mogli nositi s borcima njegovog kalibra?

“Prije svega, Pokrajac je odličan čovjek, a isto tako je i vrhunski borac. Mislim da sam se sasvim dobro snašao u toj situaciji. Po mojoj osobnoj procjeni rekao bih da nisam toliko daleko od tog nivoa. Uz još predanog treninga, iskustva i želje za napretkom uopće ne sumnjam da ću dostići tu razinu.”

Koliko je FFC-ova odluka da se prebaci na unificirana MMA pravila utjecala na vaš trening i pristup borbi?

“Promjena pravila nije na mene previše utjecala. Već sam nastupao pod takozvanim UFC pravilima, tako da imam iskustva u borbi pod oba sistema. Moram priznati da su mi se više sviđala Pride pravila.”

Meč s Vitasovićem dogovarao se dugo, ali je završio poprilično brzo. Jeste li očekivali više od Vitasovića?

“Iskreno, da, očekivao sam više od njega, ali činjenica je da sam jednostavno bio bolji i to iz razloga što sam potkovaniji u svim segmentima sporta. On je dobar stand up borac, ali se oslanjao samo na tu jednu dimenziju i ja sam to iskoristio. Preselio sam borbu u parter i tamo sam ga uspio završiti.”

Kako vam je izgledao prvak Dion Staring u svom riječkom nastupu?

“Pa moram priznati da nisam bio previše oduševljen. Istina, on je poprilično iskusan borac s dosta velikih mečeva iza sebe. Osim toga je čvrst i dobro se nosi s pritiskom, ali mislim da njegovo vrijeme prolazi. Uskoro možete očekivati novog prvaka.”

Kako biste ocijenili Zaharieva kao protivnika?

“Radi se o jednom jako iskusnom borcu. Poprilično je snažan i može jako udarati tako da moram biti jako oprezan da me ne uhvati, međutim, mislim da je dosta statičan što meni otvara brojne prilike i mogućnost da ga taktički savladam i nametnem svoj stil.”

S obzirom na ti da je Zahariev veći i iskusniji borac, što je po vama ključ za pobjedu?

“U ovoj borbi moram ostati prije svega smiren. Ne smijem srljati i tako napraviti neku nepromišljenu i nepotrebnu grešku koja bi me mogla stajati pobjede. Kao što sam rekao, nije previše pokretan i nema razloga da nasrnem na njega. Odigrat ću ovu borbu kalkulirano i pametno.”

Budući da je Zahraiev također iskusni parteraš, mislite li da će u ovoj borbi presuditi bolji stand up?

“Postoji velika mogućnost da će upravo to biti slučaj. No mislim da sam brži, ali i eksplozivniji borac od njega i planiram to iskoristiti u ringu.”

Što mislite o odluci UFC-a da na zagrebački card uvrsti vašeg sunarodnjaka i teškaša, Bojana Mihajlovića? Mislite li da je to trebala biti vaša prilika ili je još rano za taj poziv?

“Svaka čast Mihajloviću, želim mu sve najbolje u njegovom UFC nastupu. Realno gledano, ja sam mlad borac i za mene je još rano da se priključim tako elitnoj organizaciji. Da mi se u ovom trenutku ponudi ta prilika bojim se da ne bih pokazao sve što sam sposoban jer postoji još puno mjesta za napredak, samo mi treba još iskustva da se sve pravilno posloži. Naravno, vjerujem da me taj poziv čeka negdje u budućnosti, nigdje mi se ne žuri. Nastavit ću naporno trenirati i prilika će se već ukazati. Sve u svoje vrijeme.”

Ne propustite prvi ovogodišnji event, Final Fight Championsip 22, koji će se održati 19. veljače u Ateni. Izravan prijenos priredbe možete pratiti na Fight Channelu i FightchannelTV.com.

Učitaj još novosti