24. 08. 2016 - 17:39
Vasilj optužio Marinovića, trener Zrinjskog bez komentara
907
Shares
Vasilj optužio Marinovića, trener Zrinjskog bez komentara

Šta se iza brda valja?

Vasilj optužio Marinovića, trener Zrinjskog bez komentara

24. 08. 2016 - 17:39
0
Shares

Nemam se običaj ovako putem medija obraćati za ovakve stvari, ali jako sam razočaran ponašanjem trenera Vinka Marinovića, rekao je u nedavnoj izjavi Vladimir Vasilj, otac Nikole Vasilja koji danas brani za Zrinjski i inače trofejni golman koji ima medalju sa Svjetskog prvenstva iz Francuske.

“Nikola je bio odličan u pripremama, stalno je branio, a onda se situacija u generalnoj probi pred početak sezone, u utakmici s Olimpicom, naglavačke okrenula. Na gol je tada stao Kozić, protiv kojeg nemam ništa, ali smeta mi pozadina te odluke. On i trener Marinović su kumovi i to je jedini razlog, sukob interesa“, rekao je.

Vasilj stariji ističe da na ovaj način ne prijeti, niti da će se odlučiti na bilo kakav radikalan potez – samo je htio dati do znanja da je, kako je rekao, upoznat sa pozadinom odluke da na gol stane Kozić.

“Imam u nogama 500 utakmica, sve sam to prošao. Iz Zrinjskog otišao jer se nisam htio naći u sukobu interesa kao Marinović“, zaključio je Vasilj.

Šef struke prvaka nije osjetio potrebu braniti se zbog svoje odluke. Na Vasiljeve je komentare kratko odgovorio.

“Nemam nikakav poseban komentar. U subotu nas čeka Vitez i fokusiran sam samo na taj ogled. Kao i uvijek, klub je iznad svih nas, a tim uvijek iznad pojedinca“, poručio je Marinović.

Učitaj još novosti