03. 09. 2016 - 23:29
Igračima preko glave monopola: Gdje su naši novci??
907
Shares
Igračima preko glave monopola: Gdje su naši novci??

BURA NAKON EURA

Igračima preko glave monopola: Gdje su naši novci??

03. 09. 2016 - 23:29
0
Shares

U blagajnu HNS-a Euro je donio četiri milijuna eura, dva idu savezu, dva igračima, da bi potom od igračkih dva milijuna oko 400.000 eura otišlo stručnom stožeru

Za dvije pobjede i remi u skupini te plasman u osminu finala EP-a igrači su trebali podijeliti 1,6 milijuna eura, odnosno svaki igrač trebao je dobiti oko pola milijuna kuna. No taj novac još nisu ugledali pa je kapetan Modrić zatražio objašnjenje od Davora Šukera.

Uoči EP-a u Francuskoj predsjednik saveza Davor Šuker s izbornikom Antom Čačićem, tadašnjim kapetanom Darijom Srnom te još nekolicinom starijih i iskusnijih igrača dogovorio je da se premije od rezultata na Euru podijele 50-50.

Uefa je pobjedu honorirala s milijun eura, bod s 500.000, a plasman u osminu finala u blagajnu HNS-a donio je milijun i pol eura. Od ta četiri milijuna, dva idu savezu, dva igračima, da bi potom od igračkih dva milijuna oko 400.000 eura otišlo stručnom stožeru. Tu dolazimo do 1,6 milijuna koji igrači još nisu dobili.

Na SP-u 2002. Davor Šuker posvađao se s čelnicima saveza zbog premija, a potom i s Alenom Bokšićem.

"U moje vrijeme Šuker se najviše borio za premije. On je pregovarao, bio je čvrst i svađao se s predsjednicima saveza, pa bih ih ja poslije morao miriti", pričao je Ćiro.

Tako je bilo dok je bio igrač, no kad je sjeo u predsjedničku fotelju, promijenio je ploču. U rujnu 2012. sjeo je za stol sa Srnom, Modrićem, Šimunićem i Kranjčarom i šokirao ih informacijom da će malo urediti obrazac s premijama, točnije da za bod u Belgiji neće dobiti ni kune, te da se mogu pozdraviti i s dnevnicama, koje su iznosile stotinjak eura.

Igrači su na Euru prvi put u povijesti reprezentacije dogovorili da će se premije dijeliti na jednake dijelove. No ostali su neugodno iznenađeni jer novac ni dva mjeseca nakon Eura nije sjeo na račun. Novi kapetan Modrić sa skupinom starijih igrača zato je zatražio sastanak sa Šukerom i dobio odgovor - novac stiže idući tjedan.

Uefa navodno kasni s isplatom, a skupa s njom kasni i HNS. Ništa dramatično, igrači sigurno neće ostati bez svog novca od premija, ali kad se već kao igrač toliko za svoje premije znao boriti Davor Šuker, zašto ne bi i oni?!

(Dubravko Miličić/24sata)

Učitaj još novosti